Geslaagde Fuel Duel bij Boekestijn Transport Service in Mill.

Geslaagde Fuel Duel bij Boekestijn Transport Service in Mill.

Dat de trucks van Mercedes-Benz het op het gebied van brandstofverbruik altijd goed hebben gedaan: daar waren ze het bij Boekestijn Transport Service in Mill al over eens. Om te testen of de Actros nog steeds koploper is, werd vorig jaar een langdurige Fuel Duel verbruiksrit verreden.

‘Het beste jongetje van de klas’, zo omschrijft Arno Boekestijn, directeur Boekestijn Transport Services, de trucks van Mercedes-Benz als het op verbruik aankomt. Om dat wederom bevestigd te zien, werden begin vorig jaar twee Fuel Duel Actrossen ingezet bij de internationale dienstverlener in Mill. De prestaties van beide voertuigen werden zes maanden gevolgd aan de hand van de gegevens van telematicasysteem Fleetboard. “Uiteindelijk bleken de trucks gemiddeld 10% zuiniger te zijn,” vertelt Boekestijn.

Omdat brandstofverbruik een belangrijk speerpunt is, werden er dit jaar vijftien nieuwe Actros 1842 trucks afgeleverd door Mercedes-Benz dealer Wensink. Om het verbruik ook in de dagelijkse praktijk zo laag mogelijk te houden, werd goed nagedacht over de configuratie. De 1842 trucks met brede StreamSpace-cabine en vlakke vloer zijn daarom uitgerust met onder meer Predictive Powertrain Control (PPC), aerodynamisch dak en lange overbrenging. Daar is Adrie van Seters, mentor chauffeur bij Boekestijn Transport Service, ook over te spreken: “Naast het simpele feit dat de Actros lekker zit en soepeltjes stuurt, is de truck erg zuinig. Dat heeft Mercedes-Benz netjes voor elkaar!”

Site by Alsjeblaft!