Chauffeur Jaap Pronk Fuel Duel winnaar van Hoogvliet Supermarkten.

Chauffeur Jaap Pronk Fuel Duel winnaar van Hoogvliet Supermarkten.

Dankzij een geslaagde Fuel Duel verbruiksrit rijden er inmiddels twaalf nieuwe Mercedes-Benz Antos 2533 LENA-trucks bij Hoogvliet Supermarkten in Alphen aan den Rijn. Tot groot genoegen van chauffeur Jaap Pronk, die de Antos ook tijdens de Fuel Duel testte.

Nadat Johan Berkheij, manager logistiek bij Hoogvliet Supermarkten, goede verhalen over de trucks van Mercedes-Benz had gehoord, kwam hij in aanraking met de Fuel Duel: “Met behulp van Mercedes-Benz Dealer Bedrijven hebben we toen een Fuel Duel verbruiksrit verreden en daarna besloten om twee Antos trucks te leasen. Aan de hand van telematicasysteem Fleetboard werden de prestaties tijdens deze twee jaar durende demo in de gaten gehouden. We hebben er bewust voor gekozen om chauffeurs in te zetten die geen ervaring met de trucks van Mercedes-Benz hadden,” zegt Berkheij.
Jaap Pronk van Hoogvliet Supermarkten is een van de chauffeurs die de Mercedes-Benz Antos voor het eerst tijdens de langdurige Fuel Duel mocht proberen. Om een weloverwogen keuze te maken, beoordeelden Jaap en zijn collega’s de Antossen op rijcomfort, bedieningsgemak en inzet. Dankzij telematicasysteem Fleetboard werden het brandstofverbruik en de prestaties van de chauffeurs in de gaten gehouden. Naast het comfort en de uitstraling van de Antos was Jaap vooral te spreken over de ruimte in en het zicht vanuit de cabine. In combinatie met een gemiddeld verbruik van 1 op 3,8 zorgde dat er uiteindelijk voor dat er vorig jaar bij Hoogvliet Supermarkten tien nieuwe Antos 2533 LENA-trucks, die net als de andere trucks zijn voorzien van een kettingbaansysteem, in gebruik werden genomen. Dit jaar werden er wederom twee nieuwe Antos trucks afgeleverd in Alphen aan den Rijn.

Site by Alsjeblaft!