Mercedes-Benz Fuel Duel in heel Europa groot succes

Mercedes-Benz Fuel Duel in heel Europa groot succes

De Mercedes-Benz Fuel Duel, welke zijn oorsprong vindt in 2010 in Nederland, is inmiddels in vele Europese landen een groot succes. Er zijn reeds 2.040 Fuel Duels in 22 landen verreden en er werd zo’n 9,5 miljoen kilometer afgelegd. In ruim 90 % van de gevallen bleek de Mercedes-Benz Actros significant minder brandstof te verbruiken dan de andere trucks.

Actros blijkt gemiddeld 7,5 % zuiniger

Tijdens een Fuel Duel neemt de Actros het op tegen een referentievoertuig: de zuinigste truck uit de vloot van een onderneming. Twee tot drie weken maakt de Fuel Duel deel uit van de vloot van het bedrijf zodat de Actros getest kan worden in de dagelijkse praktijk, met eigen routes, lading en chauffeur. Sinds de introductie in Nederland is de Fuel Duel uitgerold in nog eens 21 Europese landen, waaronder Duitsland, België, Frankrijk, Engeland, Polen, Zwitserland en Italië. De Actros won in heel Europa ruim 90 % van de 2.040 verreden Fuel Duels. Gemiddeld verbruikte de Actros zo’n 7,5 % minder brandstof dan de referentievoertuigen. Aangezien brandstofverbruik een uitstoot samenhangen, betekent dit ook een aanzienlijk lagere CO2-uitstoot.

PowerBooster

De introductie van de geperfectioneerde OM471 motor enkele maanden geleden, luidt een nieuwe Mercedes-Benz Fuel Duel-fase in met een volledig nieuwe uitstraling: de Fuel Duel PowerBooster. Verschillende verbeteringen maken dat de 2e generatie OM471 motor over een hoger koppel beschikt bij lagere toerentallen en bovendien drie procent minder brandstof verbruikt en CO2 uitstoot. Oftewel: meer kracht, minder verbruik. Zo is het injectiesysteem X-Pulse vernieuwd, wat resulteert in een maximale inspuitdruk van 2700 bar. Samen met geoptimaliseerde zuigers en verbrandingskamers zorgt dit ervoor dat het verbrandingsproces nog efficiënter verloopt. Nieuw is ook dat de asymetrische turbo volledig in-house werd ontwikkeld door Daimler AG om maximale betrouwbaarheid en cilindervulling te garanderen.

Site by Alsjeblaft!