Op papier kan iedereen de zuinigste zijnin de praktijk is er maar één.

De Aandrijving

Op papier: de aandrijving

Nóg zuiniger en schoner dan de kampioenen hiervoor. De (aan)drijvende kracht van de Actros in de Fuel Duel configuratie is de tweede Euro-VI generatie van de 12,8 liter OM471 motor. Geperfectioneerd tot in ieder detail. Naast het doorontwikkelde X-Pulse Common-Rail brandstofinspuitsysteem, de asymmetrische turbolader en de geoptimaliseerde uitlaatgasrecirculatie dragen ook een nieuwe zuigergeometrie en de verbeterde koeling bij aan een verdere verlaging van het brandstofverbruik. Daarnaast maakt het aanzienlijk verhoogde koppel het gebruik van een grotere achterasoverbrengingsverhouding mogelijk, hetgeen ook aan een lager verbruik bijdraagt.

De diverse, op de inzet afgestemde achterasoverbrengingen dragen bij aan een laag verbruik. Bovendien ondersteunen korte schakeltijden van de PowerShift 3 automaat en de rijprogramma’s ’Economy’ en ’Fleet’ een zuinige rijstijl. En doorontwikkelde nevenverbruikers zorgen eveneens voor een lager verbruik en aantoonbaar lagere CO2-uitstoot.

De praktijk: tot 3% besparing van brandstof en CO2!

De Aerodynamica

Op papier: de aerodynamica:

De lage lucht- en rolweerstand van de Actros Fuel Duel zorgt voor een aantoonbaar lager brandstofverbruik en CO2-uitstoot. De aerodynamisch vormgegeven brede StreamSpace-cabine is in de Fuel Duel configuratie uitgerust met A-stijlen, sideskirts, dakspoilers en zijfenders. Voor nog minder luchtweerstand is het design van de Actros tot in het kleinste detail geperfectioneerd. De grille met elektronisch geregelde jaloezie en verlengde portieren bespaart brandstof en CO2. Daarnaast zorgen aerodynamisch gevormde onderdelen voor een lager verbruik. Naast de bandenspanningscontrole-indicator verlagen supersingle banden voor de aangedreven as de rolweerstand en daarmee het verbruik en uitstoot.

De praktijk: tot 5% besparing van brandstof en CO2!

Het Gewicht

Op papier: het gewicht

Op papier: het gewicht: Minder eigen gewicht, is minder brandstofverbruik. Of meer laadvermogen. Hoe dan ook, met de Actros Fuel Duel is het eigen gewicht tot een minimum beperkt waardoor het rendement van het transport toeneemt. De Actros in Fuel Duel configuratie is standaard uitgerust met aluminium velgen met een lagere roterende massa. Maar ook slimme optionele toepassingen als supersingles op de achteras, aluminium luchtketels en een compacte schotel zorgen voor een aantoonbaar lager brandstofverbruik en CO2-uitstoot.

De praktijk: Afhankelijk van de inzet en configuratie kan extra besparing van brandstof en CO2 gerealiseerd worden!

De Techniek

Op papier: de techniek:

Innoveren is voor Mercedes-Benz Trucks tweede natuur. Voortdurend worden er nieuwe technieken ontwikkeld die sterk bijdragen aan het verlagen van het brandstofverbruik en CO2-uitstoot. De motor en aandrijflijn zijn daarin natuurlijk heel belangrijk. Maar ook slimme innovaties als een bandenspanningsmeetsysteem zorgen voor een lager verbruik en lagere uitstoot. Iedere Actros Fuel Duel is voorzien van de anticiperende cruisecontrol Predictive Powertrain Control (PPC). Dit systeem koppelt de precieze GPS-locatie, het gewicht en de snelheid van de truck, aan een geïntegreerde hoogtekaart van meer dan 95 procent van alle snel- en hoofdwegen binnen Europa en bepaalt op basis hiervan de optimale instelling van de aandrijflijn.

Ook het telematicasysteem FleetBoard levert een waardevolle bijdrage. De truckdealer kan dankzij de realtime gegevens tijdens de Fuel Duel de chauffeur waardevolle tips geven om het maximale uit de Actros te halen.

De praktijk: tot 5% besparing van brandstof en CO2!

Fuel Duel

Van papier naar praktijk. Want iedereen kan wel zeggen de zuinigste te zijn, maar in de praktijk is dat er maar één. Uw praktijk welteverstaan. Gaat u de uitdaging aan? Een test van ca. twee weken in uw praktijk met eigen lading, chauffeur en routes geeft u veel inzicht in het besparingspotentieel van een Mercedes-Benz Actros in uw vloot. Natuurlijk staan brandstofverbruik en CO2-uitstoot daarin centraal. Echter zetten we alles wel graag voor u in het juiste perspectief. Zodat u een compleet plaatje heeft waarin aanschafwaarde, restwaarde, onderhoud, verbruik en uitstoot zijn opgenomen. Total Cost of Ownership dus. Al zouden wij die liever omschrijven als Total Profit of Ownership!

Brandstofbesparing

Zelfs met de huidige brandstofprijzen vormen brandstofkosten nog altijd 50 tot 60% van de voertuiggerelateerde kosten gedurende de looptijd.

» lees meer

Brandstofbesparing

Zelfs met de huidige brandstofprijzen vormen brandstofkosten nog altijd 50 tot 60% van de voertuiggerelateerde kosten gedurende de looptijd. Al vanaf het moment dat de Actros door Guinnes World Records werd uitgeroepen tot zuinigste truck ter wereld, al weer bijna 10 jaar geleden, heeft de Mercedes-Benz truck zijn reputatie als zuinigheidskampioen verder verstevigd. Dankzij baanbrekende technieken, slimme innovaties en effectieve doorontwikkelingen blijft de Actros de te kloppen truck als het gaat om brandstofverbruik. Want ook voor vrachtwagens geldt: wat je bespaart, is winst!

CO2-besparing

Nederland heeft zich in 2010 al geconformeerd aan de klimaat- en energiedoelstellingen van de Europese Unie.

» lees meer

CO2besparing

Nederland heeft zich in 2010 al geconformeerd aan de klimaat- en energiedoelstellingen van de Europese Unie. Voor 2020 moet onder meer de CO2-uitstoot met 20% zijn teruggebracht. Ook voor de transportsector worden de eisen strenger en blijkt CO2 steeds meer een issue. De Actros toont tijdens de Fuel Duel aan niet alleen forse besparingen te realiseren op het gebied van brandstofverbruik, maar vertaalt de procentuele besparing 1 op 1 door in CO2 besparing. Rendabel transport kan dus ook heel duurzaam zijn. Met Mercedes-Benz bent u klaar voor de toekomst. Een schone toekomst welteverstaan.

Meer bewijs

Het telematicasysteem FleetBoard legt de resultaten van het transport tot op 3 cijfers achter de komma nauwkeurig vast.

» lees meer

Meer bewijs

Het telematicasysteem FleetBoard legt de resultaten van het transport tot op 3 cijfers achter de komma nauwkeurig vast. Deze cijfers leveren het onomstotelijke bewijs dat de Actros tijdens de Fuel Duel een minimale hoeveelheid brandstof verbruikt en CO2 uitstoot. Maar de Fuel Duel is meteen een mooie gelegenheid kennis te maken met de Mercedes-Benz Truck organisatie achter de Actros. Ervaar de Mercedes-Benz truckdealer die met u meedenkt en de tijd neemt voor uw chauffeur om het potentieel van de Actros volledig te benutten. Ook voor uw chauffeur zal de Fuel Duel een aangename kennismaking met het comfort, de veiligheid en rijdynamiek van de Actros zijn. Kortom, van papier naar praktijk!

INTERESSE?

Een Fuel Duel verplicht u tot niets, maar levert wel waardevolle inzichten op. Ervaar de Actros ook tijdens de Mercedes-Benz Fuel Duel. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een oriënterend gesprek. Klik hier

Bewezen zuiniger

Fuel Duels 2017

86

91%

gewonnen duels

Gemiddeld

7.73%

Zuiniger

Ervaar het zelf

Wilt u zelf de nieuwe Actros ervaren tijdens de Fuel Duel?
Laat dan hier uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wat is de omvang van uw wagenpark?
Welke merken heeft u voornamelijk rijden?

Bekijk ook onze andere sites

Site by Alsjeblaft!